Jump to content

  •  


   
Where Flight Simulation Enthusiasts Gather from Around the World!

HOT SPOTS:
 rarrow.gif The 2014 Demographic Survey! - NEW!

rarrow.gif What's new in the Library

rarrow.gif Member Blogs

rarrow.gif Member Reviews - Contribute a Review!
rarrow.gif Bargain Hunters Forum
rarrow.gif Classified, Want, Swap Ads

rarrow.gif AVSIM Team Speak System

rarrow.gif Video Library
rarrow.gif Image Gallery
rarrow.gif Community Links Library
rarrow.gif Tutorials

rarrow.gif FS9. FSX & P3D CTD Guide

rarrow.gif FSX / P3D Configuration Guide

rarrow.gif AVSIM Publications 



Simulation's Premier Resource!

AVSIM is a free service to the flight and simulation communities. Please help us keep it that way. Donate what you can today! Thank you for your support!











. . .
Photo
- - - - -

FSX crashes when viewing options in-game


  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#31 stearn

stearn

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Joined 6 Years

Posted 04 July 2009 - 02:50 AM

Ok, I've installed FSX under C:/FSX.I've searched the UIAutomationCore.dll in my vista system, but there are various. Which is the right file to copy in my FSX folder?[attachment=7174:screen.jpg]RegardsStefan

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

#32 stearn

stearn

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Joined 6 Years

Posted 04 July 2009 - 05:28 AM

I've copied the file from my vista system stored under windows32 into the fsx folder of my W7 system, ran the regsvr32 UIAutomationCore.dll command. After restarting the system, FSX still uses the wrong UIAutomationCore.dll . Any suggestions?[attachment=7186:screen2.jpg]Here is the version of the Vista UIAutomationCore.dll :[attachment=7187:screen3.jpg]

#33 stearn

stearn

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Joined 6 Years

Posted 04 July 2009 - 09:08 AM

Finally it seems to work. As described here, I get an UIAutomationCore.dll from here. FSX calls this .dll from the fsx folder. Until now I did not have any crashs. Let's see how it works when all my addons are installed. Thank you all, it's a great community. :( [attachment=7198:screen4.jpg]

#34 Inactive Member_piotr0r_***

Inactive Member_piotr0r_***
  • Guests
  • Joined 44 Years, 8 Months and 15 Days Ago.

Posted 04 July 2009 - 02:03 PM

Yay :(

#35 Mattias Nordin

Mattias Nordin

    Member

  • Members
  • 200 posts
  • Joined 5 Years, 7 Months and 6 Days Ago.

Posted 15 July 2009 - 12:19 PM

Hi!This discussion seems to be about Win 7.I'm running XP sp3 and and can't get the menus to work in FSX after installing sp2.Reinstalled FSX in the C: root and tried the UIAutomationCore.dll thing but couldn't register it.Is it even possible do this in XP?Excuse me for being a beginner with troubleshooting!RegardsMattias Nordin
------------------------
Mattias Nordin
ESOW

#36 wiltzei

wiltzei

    Member

  • Members
  • 304 posts
  • Joined 5 Years, 4 Months and 27 Days Ago.

Posted 15 July 2009 - 02:51 PM

As far as I remember, I took the following steps. [font="Calibri"]Here

http://sierra-hotel.blogspot.com Aviation Picture Blog


#37 Mattias Nordin

Mattias Nordin

    Member

  • Members
  • 200 posts
  • Joined 5 Years, 7 Months and 6 Days Ago.

Posted 15 July 2009 - 02:54 PM

Thnxs, will try that!Getting desperate here!Mattias
------------------------
Mattias Nordin
ESOW

#38 Mattias Nordin

Mattias Nordin

    Member

  • Members
  • 200 posts
  • Joined 5 Years, 7 Months and 6 Days Ago.

Posted 16 July 2009 - 01:20 PM

Sad to say it didn't work as I'm running XP and not win7.There's no UIAutomationCore.dll in XP.:(
------------------------
Mattias Nordin
ESOW

#39 jackcnd

jackcnd

    Member

  • Members
  • 719 posts
  • Joined 7 Years, 11 Months and 11 Days Ago.

Posted 17 July 2009 - 07:49 PM

I'm running Win 7 RC x64 had the crash.Seems to be fixed by just copying my Vista x64 c:\windows\System32\UIAutomationCore.dll to the Win 7 x64 main FSX dir C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator XAt least it has not crashed since I made the file copy,I did not need to register it or copy it anywhere other than the FSX dir?AS per:http://social.techne...26-f2ed6fbeae97
Processor: Intel Core i7 2700K@4.8GHZ
Graphics Card: Gigabyte GTX670 OC
RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1866 [9-9-9-24-2T]
Motherboard: Asus P8Z68 Pro / Gen 3
Best Ever FSX Tip: Adaptive Vertical Sync 1/2 Refresh Rate

#40 Inactive Member_Lrusso_***

Inactive Member_Lrusso_***
  • Guests
  • Joined 44 Years, 8 Months and 15 Days Ago.

Posted 27 July 2009 - 04:28 PM

Finally it seems to work. As described here, I get an UIAutomationCore.dll from here. FSX calls this .dll from the fsx folder. Until now I did not have any crashs. Let's see how it works when all my addons are installed. Thank you all, it's a great community. http://forum.avsim.net/public/style_emot... [attachment=7198:screen4.jpg]

This works for me even with FSX installed in the default directory. FSX calls this dll. Haven't had a chance to make flight yet but I've clicked a thousand times with no problems.

#41 Inactive Member_Lrusso_***

Inactive Member_Lrusso_***
  • Guests
  • Joined 44 Years, 8 Months and 15 Days Ago.

Posted 27 July 2009 - 07:23 PM

Just did a short flight LAX to LAS. Intentionally used the menus alot no problems! Posted Image

#42 Inactive Member_DanDare_***

Inactive Member_DanDare_***
  • Guests
  • Joined 44 Years, 8 Months and 15 Days Ago.

Posted 02 August 2009 - 06:21 AM

BRILLIANT!I will try this asap. I too have this annoying bug and after googling the BEX error I came across a post that suggested it might be something to do with 64bit version of Win7. Not only was FSX crashing, alot of my other games were to as well as IE8 which crashes all the time. Yesterday I did a complete reformat of my machine and stuck 32bit on it to see if it made any difference. Sadly it didn't but now that I've found this post I'm happy that a fix has been found for FSX at least.I'm still a ball's hair away from going back to XP as all these APPCRASH errors are driving me mad.It is still in testing phase of course so I'm not complaining about win7 stability. As an IT guy, I can say in all honesty that once they get rid of the bugs and once applications are developed with Win7 in mind, it's shaping up to be a fantastic OS. It's basically what Vista SHOULD have been.Fly Safe:)

#43 Inactive Member_Zorg_DK_***

Inactive Member_Zorg_DK_***
  • Guests
  • Joined 44 Years, 8 Months and 15 Days Ago.

Posted 03 August 2009 - 05:12 PM



#44 lumat83

lumat83

    Member

  • Members
  • 126 posts
  • Joined 5 Years, 5 Months and 5 Days Ago.

Posted 20 August 2009 - 08:09 AM

[quote name='witlzei' post='1605209' date='Jul 15 2009, 09:51 PM']As far as I remember, I took the following steps.[font="Calibri"]Here

#45 lumat83

lumat83

    Member

  • Members
  • 126 posts
  • Joined 5 Years, 5 Months and 5 Days Ago.

Posted 20 August 2009 - 03:59 PM

I had say nothingI found it





   
Where Flight Simulation Enthusiasts Gather from Around the World!