Jump to content
Sign in to follow this  
osmanksk

Türkiye Havameydanları Scenery leri?

Recommended Posts

Türkiye Havameydanları Scenery lerini bulabileceğimiz bir site tavsiyesi yapabilecek biri varmi acaba? bu konuda yeniyim ve sanırım biçok şeyi kaçırmısım Sceneryler eski zamanlarda Sunulmuş ve linkler ölmüş biçok sitede üyelik vermiyor indiremiyoruz. tabiki..herhangi bi tavsiyede bulunabilecek (AVSIM dede 2 tane var)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osman, özeldende mail atmıştım ama burada konu başlığı açılmışken başka aynı sorunu yaşayanlar içinde cevaplayalım.BİLmeyenler için,AVSIM'in kütüphanesi geçtiğimiz sene hacklendi ve mevcut kütüphanenin yarısından fazlası yok oldu. Daha sonra avsim kütüphane editörünün çabaları ile dosya sahiplerine ulaşılmaya çalışıldı veya durumdan haberdar olanlar kendileri kaybolan dosyaları tek tek yüklediler. Ancak yinede kaybolan dosyalar %100 tamamlanamadı (ne yazıkki!) Bu nedenle arada Türkiye Scenerylerinde bir bölümü kayboldu. Sanalpilot.com sitesi artık yeni üye kabülü yapıyor ancak oradada buradaki linkler yer alıyordu.Şu anda scenerylerin tamamı IVAO-TR sitesinden temin edilebilir durumda. Ancak, flightsim.com adresindende kontrol etmekte fayda var çünkü bu iş başladığından beri avsim ve flightsim sanal havacılara dosya barındırmada ve kütüphane oluşturmak konusunda yardım ettiklerinden dosyaların çoğu flightsimde de yer almakta.Sanal havayollarıda bazen scenery yaratıcılarından izin alarak sceneryleri kendi serverlarında tutabiliyorlar. Bu yüznde Türkiyede servis veren IVAO yada VATSIM bağlantılı sanal havayollarınada bakmakta fayda var.Bu konu başlığı altında Türkiye ile ilgili sceneryleri arayan arkadaşlarımıza bir bilgi olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Tom Allensworth,
    Founder of AVSIM Online


  • Flight Simulation's Premier Resource!

    AVSIM is a free service to the flight simulation community. AVSIM is staffed completely by volunteers and all funds donated to AVSIM go directly back to supporting the community. Your donation here helps to pay our bandwidth costs, emergency funding, and other general costs that crop up from time to time. Thank you for your support!

    Click here for more information and to see all donations year to date.
×
×
  • Create New...