Jump to content

  •  


   
Where Flight Simulation Enthusiasts Gather from Around the World!

HOT SPOTS:
 rarrow.gif The 2014 Demographic Survey! - NEW!

rarrow.gif What's new in the Library

rarrow.gif Member Blogs

rarrow.gif Member Reviews - Contribute a Review!
rarrow.gif Bargain Hunters Forum
rarrow.gif Classified, Want, Swap Ads

rarrow.gif AVSIM Team Speak System

rarrow.gif Video Library
rarrow.gif Image Gallery
rarrow.gif Community Links Library
rarrow.gif Tutorials

rarrow.gif FS9. FSX & P3D CTD Guide

rarrow.gif FSX / P3D Configuration Guide

rarrow.gif AVSIM Publications 



Simulation's Premier Resource!

AVSIM is a free service to the flight and simulation communities. Please help us keep it that way. Donate what you can today! Thank you for your support!











. . .
Photo
- - - - -

Newbie "Fsx has stopped working" ! closes down to win 8 desktop


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 tocalloe1964

tocalloe1964

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Joined 3 Years, 11 Months and 24 Days Ago.

Posted 13 December 2012 - 09:02 AM

I have a new windows 8 computer (asus g75v ) for gaming, and NVidia gtx 670m graphics. I installed fsx gold and when I am into a minute into the game a message comes up "Microsoft flight simulator has stopped working" this program has found a problem. it gives me a prompt to close down the program to the desktop. Is there a fix or at least a workaround so I can play this game in the windows 8 enviorment? any help for this newbie would be greatly appreciated. Thank you!

Help AVSIM continue to serve you!
Please donate today!

#2 firehawk44

firehawk44

    Forums Director

  • Administrators
  • 10,578 posts
  • Joined 12 Years, 6 Months and 9 Days Ago.

Posted 13 December 2012 - 06:49 PM

any help for this newbie would be greatly appreciated. Thank you!


So you need to download and run AppCrashView - http://www.nirsoft.n...crash_view.html and copy and paste the crash report here. Thanks.

Best regards,
Jim

Jim Young | Forums Director | AVSIM.com
 
You Have Agreed To These. Make Sure You Have Read Them: Terms of Service (ToS) | Screen Shot Rules
Important other links: Privacy Policy | Forum Help | Add Your Site to the Links Database! | Basic FSX Configuration Guide | Request Support | FAQ's                                                                                                                                                                                  



 

Countries Called Home By AVSIM Staff (click on the flag for more information about the country):

 
ca.png Canada | bg.png Bulgaria | gb.png United Kingdom | au.png Australia | ie.png Ireland | in.png India | eg.png Egypt
th.png Thailand | gd.png Grenada | hu.png Hungary | co.png Colombia | nl.png Netherlands | fr.png France | us.png U.S.A.


#3 jjjallen

jjjallen

    Member - 1,000+

  • Commercial Member
  • 1,435 posts
  • Joined 10 Years, 9 Months and 1 Day

Posted 13 December 2012 - 07:20 PM

Are you overclocking? Are you using any FSX.cfg tweaks? For me this usually indicates an OC that is too high or a system that is not set up correctly. Can you run prime95 for at least 15 minutes without a failure? Also check your Application logs. If this is your error:
Faulting application name: fsx.exe, version: 10.0.61472.0, time stamp: 0x475e17d3
Faulting module name: uiautomationcore.dll, version: 7.2.9200.16384, time stamp: 0x50108725
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00032a88
Faulting process id: 0xda8
Faulting application start time: 0x01cdd9612547ee6a
Faulting application path: C:\FSX\fsx.exe
Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\uiautomationcore.dll
Report Id: 36fd6e20-4586-11e2-beea-d43d7e2bd730
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
Then set FSX.EXE compatibility to VISTA SP2. Cheers jja
Jim Allen
jallen@skypilot.biz
SkyPilot Software home of FSXAssist

Posted Image





   
Where Flight Simulation Enthusiasts Gather from Around the World!